söndag 8 januari 2012

Ofrivilligt köp av lågenergiglödlampa.

Jag har köpt min första lågenergiglödlampa. Men inte avsiktligt. Det gick till så här:
Jag var tvungen att köpa glödlampor, och som vanligt tittade jag efter någon av det gamla slaget. Det börjar bli ont om dem.
Jag fick syn på en förpackning, som var billig: två lampor för 19.90, men det såg ut som en lågenergilampa, och de kostar ju minst tre gånger så mycket. Jag läste på den och utan tvekan var det den nya lampan med kvicksilver, som av obegriplig anledning har prackats på oss konsumenter. Det stod på den att den skulle brinna i 7 år, så den får väl ingå i mitt kommande dödsbo.
Men hur kunde den vara så billig? Hade tillverkarna till sist hittat ett sätt göra dem billigare? Eller har kvicksilverpriset sjunkit drastiskt?
Jag stoppade ned den bland övriga varor jag skulle köpa och gick till kassan. Jag trodde jag hade handlat för cirka 100 kr., men varorna kostade cirka 175, vilket i första hand berodde på att lågengeeriförpackningen kostade 79.50!
Jag sa till kassören att det hade stått 19.90, men det kunde han inte göra något åt. Jag gav mig inte utan vidare utan gick tillbaka till glödlampshylllan. Där förstod jag vad som hänt. Fyra förpackningar, varav jag tagit en, hade helt enkelt blivit felplacerade. Jag gick tillbaka till kassan och påpekade det. Jag tror att det kan ha varit kunder, som efter att ha granskat glödlamporna ställt dem fel. Jag talade om detta för kassören och han lovade göra något åt det.
Nästa dag gick jag och tittade på glödlampsavdelningen igen på Coop. Ingenting hade hänt. Fortfarande var några lågenergiglödlampor felplacerade.
Dåligt Coop!

Jag hoppas att de efter sitt snabba uppdykande försvinner lika fort. De är en dyr bluff!

Inga kommentarer: