måndag 23 september 2013

Hur avlöpte besöket på vårdcentralen?

I dag följde jag sjukvårdsupplysningen råd. Jag ringde till VC klockan 08.02 Från kl. 0800 ska det vara möjligt att göra det. Men en telefonsvarare upplyste mig om att redan stod så många i kö att det inte gick att få en köplats. Men  omkring kl. 08.30 lyckades jag bli placerad i kön. Jag fick beskedet av telefonsvararen att det beräknade kötiden var cirka 12 minuter. Men det blev minst 25. Under väntetiden fick jag flera gånger försäkringar om att man gjorde allt för att just JAG skulle komma fram så snart som möjligt.
Till sist blev det min tur. Jag drog min historia; att jag fått ont i den ljumske som blivit opererad och jag fick direkt en tid på vårdcentralen kl. 15.00. Jag frågade vad läkaren hette och fick svaret att det var en vikarie. Det var ett väntat besked. Min VC är helt beroende av s.k. stafettläkare. En gång hette han Muhammed Ali.
Jag ville veta mer och i hastigheten blev min fråga ganska dum: "Vilken språkgrupp tillhör han". Svaret kom snabbt: "Han talar svenska". Det beskedet sa inte så mycket, men jag fick i varje fall reda på att det var en "han".
Jag anmälde mig på min VC i god tid och behövde inte vänta länge. Doktorn var svensk och ganska ung. Han gjorde en mycket grundlig undersökning av min kropp, och kunde inte hitta tecken på att min opererade ljumske höll på att kollapsa. Det verkade inte vara något fel på andra organ, som kunde förklara mina besvär.
    Jag kände mig ganska nöjd med besöket på vårdcentralen.  

Inga kommentarer: