tisdag 25 april 2017

Swedbank slaktar bankkontor i glesbygdskommuner!

Swedbank ska lägga ned fyra bankkontor i Värmland. Ett hårt slag för redan hårt drabbade glesbygdskommuner! Vad är det för mening med deklarationer om att ”hela Sverige ska leva”, när  samtidigt Swedbank slaktar bankkontor i just glesbygdskommuner. Avståndet till närmsta bankkontor kommer att öka kraftigt, något som framför allt drabbar gamla och sjuka människor.  

Även Swedbanks kontor i Filipstad ska läggs ned. Därmed har Filipstad förlorat två av sina banker, eftersom Nordea lagt ned sitt kontor i Filipstad.
Om det hade funnits kvar någon form av samhällsansvar i bankledningarna, hade de försökt rädda bankkontoren i glesbygden. I stället är det bland dem som yxan gått fram!
Bankerna säger också att människor nu för tiden kan göra många bankaffärer i hemmet. Men även det försvaret är ihåligt. För samtidigt säger bankerna att det är omöjligt att låta bankkunder ringa till personalen på bankkontoret. Om det vore tillåtet att ringa till bankkontoren, skulle dessa bli nedringda av kunder, som behöver hjälp, och personalen hade tvingats sitta i telefon hela dagen.

En gång i tiden hade vi ett ämbetsverk, Televerket, som inte minst skulle se till att vi kunde ringa till varandra. Det bolagiserades och bytte namn till Telia. Som vinstdrivande företag fanns det mer lukrativa uppgifter än att hålla ordning på telefonstolparna. Telia raggade kunder i tvivelaktiga diktaturer. 
Då gick det illa för det före detta Televerket....

Inga kommentarer: