fredag 17 februari 2012

Kjell Albin Abrahamsson och Kosovo.

I går skrev Kjell Albin Arbrahamsson på sidan 4 i Expressen. Artikel handlade om Kosovo(Kosova) och det var en total avrättning av den unga staten.
Allt har gått åt helvete. landet är rena rövarnästet, politikerna, inte minst premiärministern, är banditer, alla är korrumperade, omvärlden har vräkt ut miljarder efter miljarder som bara försvinner i ett stort svart hål.
Men ibland blir rallarsvingarna väl grova. Han påstår att en majoritet av FN:s stater betraktar Kosovos självständighet som ett "brott mot internationell lag". Det förutsätter att han tror att ALLA stater, som inte erkänt Kosovos självständighet, har den uppfattningen. Det är lika tokigt som att tro att den som inte köper blommor på Valentindagen måste avsky sin partner.

En internationell domstol i Haag slog fast att Kosovos självständighetsförklaring inte stred mot internationell rätt. Det finns flera skäl till att vissa länder ännu inte erkänt Kosovo. Ett handlar om att inte vilja försämra relationen till Serbien.

Sant är att det finns korruption och laglöshet – ända upp på regeringsnivå. Så är det på Balkan. Tyvärr blev FN-förvaltningen UNMIK ett dåligt föredöme. Men att en riksbankschef åkt fast och att en president tvingats avgå borde Kjell Albin i stället se som något positivt. Rättssamhället fungerade ju!

Han raljerar även med den höga nativiteten i Kosovo. Den var hög även i Sverige, när de flesta bodde på landet. Även Kosovo urbaniseras, så Kjell Albin kan vara lugn: Nu faller nativiteten även i Kosovo.

Inga kommentarer: