onsdag 18 juli 2012

Män som tar hit utländska kvinnor och misshandlar dem,


Regeringen vill ge stöd åt kvinnor, som fått uppehållstillstånd genom att gifta sig (eller bli sambo) med en svensk man. Alltför ofta börjar mannen efter en tid att behandla henne illa. Tyvärr finner hon sig i att utsättas för misshandel av rädsla för att bli utvisad. Hon har ju endast ett tidsbegränsat uppehållstillstånd, som upphör, om relationen med mannen upphör. Många män hotar öppet med att de skall se till att kvinnan sparkas ut ur Sverige, om hon inte lyder honom. Regeringens utlovade hjälp går ut på att kvinnorna direkt efter ankomsten till Sverige ska bli informerade om sina rättigheter och om hur de ska agera, om mannen börjar uppträda otrevligt.
                      Allt det där är naturligtvis positivt. Dock är det ett faktum, som ter sig obegripligt för mig: Hur är det möjligt att en och samme man kan ta hit den ena olyckliga kvinna efter den andra och misshandla dem på samma brutala sätt? 
Borde inte Migrationsverket reagera, när det kommer in en ansökan om uppehållstillstånd från en kvinna, som träffat en svensk man, som tidigare tagit hit kvinnor och misshandlat dem? 
I varje fall borde alla sådana kvinnor varnas!  

Inga kommentarer: