måndag 2 juli 2012

Islamisering i Göteborg!


Hjällbo är en förort i Göteborg med många av förorternas vanliga problem: Arbetslöshet, hög andel invandrare.

 Den 18 juni skrev Gun Holmertz, vänsterpartist och verksam i Caritas en debattartikel i Göteborgsposten.  Hon påtalar att Sverige har att vänta en kraftig ökning av anhöriginvandringen genom uppgörelsen mellan miljöpartiet och alliansen. 20000 somalier kan då få uppehållstillståndet. För detta finns ingen som helst beredskap i Göteborg. Det kan leda till att ”nyanlända somalierna riskerar att gå direkt in i famnen på islamistiskt aktiva landsmän”.
   Hennes antagande grundar hon på sina erfarenheter som verksamhetsansvarig inom Caritas i Hjällbo. Många somalier, framför allt kvinnor har, ”efter tio till 15 år i Sverige ett ytterst begränsat ordförråd”. De säger att det är ”enklare att leva på försörjningsstöd än att aktivt söka arbete, då de anser att skillnaden räknat i inkomst är försumbar”. Hon har lagt märke till att ”allt fler muslimska kvinnor skyler sig; alltifrån ansiktet till hela kroppen. Denna förändring stämmer väl överens med männens tilltagande sätt att klä sig extremt: med fotsid dräkt, huvudbonad och skägg”.
Hon delar lokal med den somaliska barn- och kulturföreningen Afrikas Horn och ser dagligen ”hur deras ursprungliga verksamhet i ökad grad har övergått till islamism. Lokalen fungerar numera dygnet runt som en renodlad moské, där bönemattor rullas ut och frekventeras av hundratalet män.” Några av dem uteslöts ur en annan moské på grund av wahhabism (fundamental saudiarabisk islam). Hon finner det olustigt att ”bönemattor omedelbart skakas och tvättas om en av personalens hundar besökt lokalen” och förstår inte vad verksamheten hos Afrikas Horn har med barn och kultur att göra”.
 Ansvariga politiker och företag vägrar att ta i saken. ”Antagligen vill de inte ta risken att bli beskyllda för rasism. Detta är ett alltför typiskt exempel på det svenska majoritetssamhällets undfallenhet och oförmåga i denna och liknande situationer. Flatheten är ett mycket illavarslande tecken för hur de somaliska män och kvinnor som rör sig alltmer mot en religiös slutenhet, ska kunna anpassa sig här.”

Hon avslutar med en uppmaning till svenska myndigheter, organisationer och företag att ”sluta att stoppa huvudet i sanden”.

Hon fick naturligtvis en replik, undertecknad av Amanj Aziz, ”muslimsk aktivist” och Said Sheikh, ordförande i Afrikas Horn. De utsätter henne för personangrepp och menar att det största problemet är att Afrikas horn behöver en större lokal.

26/6 avslutade Gun Holmertz debatten och nämnde att hon efter sitt första inlägg ”blivit dödshotad inför vittnen av en somalisk man. Både på svenska och arabiska förklarade han inför Allah att jag inte hade många dagar kvar att levande ta mig hem från jobbet. Händelsen är polisanmäld”. Hon nämner att deltagarna i Caritas språkundervisning upplevt Afrikas horns verksamhet ”så pass obehaglig att de inte längre vill komma. Vi störs av böneutrop, arabisk teve och annan liknande pågående verksamhet som inte har med en barn- och kulturförening att göra”.

   Minst 20000 somalier kommer att få uppehållstillstånd som anhörige till somalier med uppehållstillstånd. Den dåliga beredskapen i Göteborg har sin motsvarighet i många kommuner. Det beror inte i första hand på bristande vilja; problemet handlar främst om att det saknas pengar. De löften kommunerna fått av staten om nya pengar kommer inte att räcka till.” Riskerna för islamisering, påtalade av Gun Holmertz, är reella och att blunda och tiga bäddar för ökad främlingsfientlighet och stigande opinionssiffror för Sverigedemokraterna.



Inga kommentarer: