torsdag 15 april 2010

Mikael Wihe

Nyligen hörde jag Mikael Wiehe intervjuas i ”Studio Ett”. Jag tänkte: Stackars dig! Du saknar ju de mest elementära kunskaper i samhällskunskap! Varför inte gå en KOMVUX-kurs?

På fullt allvar drev Wiehe tesen att kapitalismens utsugning var orsaken till att det hos oss förr i tiden fanns barn utan skor. Genom hård kamp hade arbetarna pressat tillbaka kapitalismen, varvid barnen kunde få skor. Men genom ”högerregeringen Reinfeldt” pressas arbetarna tillbaka. Tydligen kan det leda till att barn på nytt kommer att sakna skor.

Wiehe vet inte ens att, hur det än är med ”utsugningen”, så beror de skodda barnen på att vi numera producerar så oerhört mycket mer varor och tjänster.
På sidan 4 29/3 i Expressen befinner sig Wiehe på samma intellektuella nivå, och först skakade jag på huvudet. Men sen slog det mig. Han är nog inte så korkad! Han skriver denna sörja, för han vet att den kan gå hem, och det kommer oppositionspartierna att uppskatta i valrörelsen. De vill inte själva debattera på en så låg nivå - i varje fall de som hoppas på en plats i regeringen. Men det är bra om någon annan gör det. Så Wiehe engageras, får på möten snacka lite, sjunga några låtar och sälja ”sin nya skiva”.

Alla tjänar på det!

Inga kommentarer: