måndag 28 maj 2012

"Stockholm är Sverige"

Ja, det är en av huvudstadens motiveringar till att European Song Contest nästa år ska förläggas till huvudstaden. Visst kan det ligga något i det - men vad är orsak och verkan?
   I Stockholm finns ju den politiska makten När det händer något stort på den fronten av intresse för världens medier, dyker bilder från Stockholm upp på deras tv-rutor. Det kan vi inte göra så mycket åt.
   Men även i svenska projekt för att få utländska turister till Sverige är det framför allt Stockholm, som visas upp. Förmodligen beror det på att projektmakarna bor i huvudstaden och operar därifrån. Det borde inte vara så. Det är viktigt att visa att Sverige inte bara är Stockholm.
   Mycket av det som är intressant för turister i Stockholm har kommit till genom ansträngningar från hela landet. Dit hör t.ex. alla riksmuséer; dit hör Operan, Dramatiska Teatern. Dit hör även den blivande nationalarenan för fotboll, som Stockholm nu pekar ut som en överlägsen arena för European Song Contest. Det finns dock ett problem: Den blir kanske inte färdig i tid….. Och Globen är upptagen av VM i ishockey.
(Hur i all världen kan Stockholm få hockey-VM två år i rad? Är det rimligt?)
Ge Göteborg eller Malmö chansen att arrangera European Song Contest nästa år och visa Europa att Sverige existerar utanför Stockholm!

Inga kommentarer: