fredag 19 september 2014

Alla Sverigedemokrater är inte nazister och rasister!


Det är många hel- och halvkändisar, som hojtat i media om det vedervärdiga i att ett rasistiskt och nazistiskt parti, Sverigedemokraterna, tagit sig in i riksdag, landsting och kommunfullmäktige. SD anklagas även för att vara fascistiskt. De som menar det har knappast någon aning om vad ordet fascism innebär!

   Sanningen är nog i stället att de flesta väljare, som röstat på Sverigedemokrater, knappast är vare sig nazister eller extrema rasister. De flesta är vanliga människor, som känner sig oroade över utvecklingen, både i landet och framför allt på hemorten, där det är ont om jobb och där många tvingas flytta. Förmodligen finns det flyktingförläggningar där de bor, och ingen tvekan om att människor undrar över vad det kan komma att kosta. Till sin förvåning har de noterat att kostnadsfrågan förefaller vara ett förbjudet område. Den som gjort försök att kritisera anklagas för att vara främlingsfientlig eller rasist. Det var först när Reinfeldt tog upp ämnet och bad om att alla ”skulle öppna sina hjärtan” som frågan togs upp på central nivå.

   Jag förmodar att många väljare som röstat på SD känner sig ledsna och sårade över anklagelserna om att de är nazister och rasister. Och följden blir att fler väljare, i protest mot etablissemangets avståndstagande och anklagelser, kommer att vända sig till Sverigedemokraterna.  

    Så här förklarar Malin Siwe, varför SD i Filipstad växte från 6,2 % i riksdagsvalet 2010 till 21, 3 % 2014:

   ”Förklaringen är rätt enkel, den är inte om att det bor lågutbildade, rasistiska bonnläppar som aldrig sett en invandrare utom pizzabagaren i verkligheten. I själva verket har det funnits flyktingmottagning med 400 platser, och det har ett fåtal haft invändningar emot. Anläggningen gav ju jobb; dagis och skola kunde någorlunda klara fler barn.

Men i december i fjol öppnade Bert Karlsson ett nytt boende med 160 platser och för tre veckor sedan fick kommunen veta att hotell Remmen i i Lesjöfors går samma väg, med 130 platser. Filipstadspolitikerna har protesterat…Utan effekt.”

Malin Siwe menar att invånarna i kommuner som Filipstad ”känner sig överkörda. Inte av de asylsökande utan av rikspolitikerna och Migrationsverket. Och när det uppenbarligen inte får någon effekt att kommunalråden protesterar högljutt, hoppas många medborgare att rösten på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet ska göra det. (I kommunalvalet är SD:s andel mindre.)”

  

Jag tror ej heller att det är meningsfullt att fortsätta den totala bojkotten av SD i riksdag och fullmäktige. Det sårar väljare och ökar sympatierna för SD. Klokt beslut därför att SD får den inte så viktiga posten som andre vice talman!  

 

             

 

Inga kommentarer: