måndag 19 juni 2017

 Den muslimska världen drabbas hårt av extremisterna!     



De terrordåd, som västerländska länder råkat ut för, skapar kanske intrycket att extremisterna framför allt slår till mot oss i Västvärlden. Men det stämmer inte! I själva verket har de mest dödliga attackerna drabbat muslimska orter. Dessutom tycks gärningsmännen uppskatta att slå till mot muslimernas heliga månad, Ramadan. Då är det meningen att muslimer skall göra goda gärningar, studera Koranen och vara tillsammans med familjen.
Men nu har terroristerna förvandlat Ramadan till någonting helt annat. Mord på oskyldiga betraktas som en religiös handling, som förvandlar gärningsmannen till martyr och leder till en plats i paradiset. Här har vi också en bra förklaring till att det framför allt är muslimer som drabbas av terrorismen.
Några exempel: IS har flera år i rad bombat en shoppinggata i Bagdad. Anfallet förra året var det värsta som inträffat där. Över 300 individer sprängdes i luften eller dog i den efterföljande branden. Nyligen  dödades 17 personer och över 30 skadades  på en glassbar där flera familjer avnjöt en dessert efter fastan.
IS tar ofta på sig ansvaret och hävdar att man angriper Iraks shiitiska majoritet, som militanta sunnimuslimer betraktar som avfällingar.
  Två veckor före Ramadan 2016 uppmanade en talesman för IS anhängarna att göra "fastamånaden" till en månad av katastrofer överallt för icke-troende.
Ramadan-månaderna 2015 och 2016 var fyllda IS-attacker På en enda dag, 26 juni 2015, dödades mer än 400 personer. En nattklubb i Orlando, Istanbuls flygplats, och ett bageri med många utländska besökare i Bangladesh blev extremisternas främsta måltavlor under Ramadan.
IS-soldater hänvisar ibland till ett tidigare krig, som Muhammed och hans anhängare utkämpade under Ramadan år 624 som motivering för sin militariserade tolkning  av den heliga månaden. Dagens extremister tror att de är Muhammeds sanna anhängare och förväntar sig att Gud ska ge dem liknande segrar, särskild under Ramadan.  


Om både den kristna och den muslimska världen  drabbas av denna förödande terrorism, borde det vara möjligt för dem att samarbeta mera för att  stoppa den!

Inga kommentarer: