fredag 16 juni 2017

Trump ska förhöras! Är det första steget mot avsättning?

Det har börjat lukta lite Watergate i  Washington. President Trump har misslyckats i sina försök att få sina medarbetade att lägga ned utredningar, som skulle kunna tyda på att också han är inblandad i oegentligheter. Det skall också utredas om det i Vita Huset kan finnas inspelningar av vad som sagts, när Trump försökt övertala dem att lyda honom. Flera åklagare skall utreda detta, och en av dem skall också utfråga presidenten själv
Så visst, det finns paralleller till det president Nixon fick vara med om. Han avgick, när han insåg att om han inte gjorde det, så skulle han bli avsatt.   

  
  Denna affär fick namnet”Watergate”, Det var där det hela började. Två lejda förbrytare hade brutit sig in i en byggnad, som fått namnet ”Watergate”. De letade efter uppgifter, som kunde hjälpa President Nixon att bli återvald. Men de bar sig så klumpigt åt att de åkte fast. Med utgångspunkt i förhören med tjuvarna, lyckades polis och journalister få fram det ena beviset efter det andra.på att de två obetydliga tjuvarna handlade på order uppifrån. Den stora frågan gällde Presidentens eventuella inblandning  President Nixon blev nödsakad att lämna ut inspelningar från Vita Huset -  med presidenten i huvudrollen Men lyssnarna blev mest chockerade över presidentens många och grova svordomar!
Hur som helst, president Nixon var inblandad, även om han inte haft något att göra med tjuvarna, som åkte fast.

Inga kommentarer: