söndag 6 augusti 2017

Högerungdomarna agerar - men blir själva lurade!

De högerorienterade ungdomar, som agerar för att hindra migranter att ta sig till Italien via Medelhavet, har nu blivit anklagade för att ha tagit ombord flyktingar på det fartyg de hyrt för sina aktiviteter. Många av dem är medlemmar i organisationen ”Generation Identity”- De tycks ha uppfattningen att europeiska värderingar hotas av den alldeles för stora invandringen av framför allt afrikaner.
Deras hyrda fartyg har varit på väg mot Catania på Sicilien där aktivister väntade på att bli upplockade för att delta i en aktion, som fått namnet ”Defend Europe”. Men när fartyget kom till norra Cypern, gick 20 lankesiska män iland. Fem av dem sökte sedan asyl. Aktivisterna hävdade att lankeserna var ”sjömanslärlingar” som hela tiden haft som mål att återvända hem.
Men en asyladvokat som hjälpt männen hävdar att de har betalat för att smugglas till Europa  
”De ringde mig och sa att deras dokument var förfalskade, att de inte var sjömän och att de betalat över 10000 dollar till smugglare i Sri Lanka för att föras till Italien. För att ansluta sig till fartyget flög de från Sri Lanka.
                             De invandrarfientliga aktivisterna bestrider att lankeserna försökte smugglas till Europa och säger att de fem asylsökande mutades av en flyktingorganisation. ”Närlärlingarna var på väg tillbaka till sitt hemland, erbjöd frivilligorganisationerna dem att stanna i Europa och söka asyl i utbyte mot löften och pengar”, säger aktivisterna.
”Varje förnuftig människa vet att vi inte har pengar till mutor”, säger en företrädare för en hjälporganisation.

                             Generation Identity-rörelsen består av en samling europeiska invandringsfientliga ungdomsgrupper, som säger att de vill skydda sin europeiska identitet. De har även dragit till sig några invandringskritiska aktivister från USA.  

Inga kommentarer: