fredag 4 augusti 2017

Transportstyrelsen vill tvinga vissa bilägare att byta registreringsnummer!

Det kan inte just nu vara roligt att arbeta på Transportstyrelsen. Det ämbetsverk, som olagligt skickat massor av dokument utomlands, varav många varit hemligstämplade. För några dagar sedan tillsattes två nya utredningar som ska försöka kartlägga vad det var som hände. Transportstyrelsen har knappast råd med några fler skandaler. Men ändå har denna myndighet fattat ett beslut, som kan leda till att ett antal bilister tvingas byta registreringsnummer på sina bilar. Förmodligen blir de inte glada.

Vad är det som har hänt? Jo, Transportstyrelsen har upptäckt att vissa sifferkombinationer är olämpliga att ha, eftersom de kan framkalla negativa reaktioner bland våra etniska minoriteter. Transportstyrelsen ha gjort en undersökning och kommit fram till att det finns sifferkombinationer, som kan göra att de känner sig, sårade eller kränkta. Kanske har det att göra med deras religion.
                             I varje fall vill Transportstyrelsen sätta stopp för sifferkombinationen 666, som tydligen har en speciell betydelse för muslimer. Lika illa är det med kombinationen 786.
Hur kommer drabbade bilister att reagera på detta? Risk finns att de blir förbannade och att det kan gå ut över helt oskyldiga människor.
En sak är klar. Transportstyrelsens utspel kommer knappast förbättra situationen för invandrargrupper. Kunde inte Transportstyrelsen ha nöjt sig med att ge invandrarbilägare rätt att få  ändra sitt registreringsnummer, om bilen fått en känslig sifferkombination? Invandrade bilägare bör kunna stå ut med, hur registreringen ser ut på andras bilar men ha visst inflytande på den egna bilen.
Trnsportstyrelsen, Kom inte med fler galenskaper!!!          




Inga kommentarer: