måndag 16 januari 2017

Regeringen och vänsterdebattörer vill inte utreda storleken på invandrarnas kriminalitet. Fegt!

Brottsligheten bland flyktingar och immigranter har alltid varit en het fråga. Just nu handlar det om det riktiga i att gör en ny undersökning om det, eftersom det har gått cirka 11 är sedan den senaste ägde rum. Men många, framför allt på vänsterkanten, säger nej. De menar att en sådan undersökning är onödig. Även kriminologen Jerzy Sarnecki säger nej. Han motiverar det med att den relevanta frågeställningen är inte att ta red att ta reda på OM kriminaliteten är högre bland invandrare. Det viktiga är i stället VARFÖR det är så. (Men hur är det möjligt att besvara varför-frågan utan att först ha tagit reda på ATT kriminaliteten verkligen är högre. Och dessutom behöver vi veta HUR MYCKET HÖGRE den är.
Redan på 1960-talet diskuterades invandrarnas situation. Några gymnasieelever som gjort en egen utredning fick vara med i ett debattprogram i tv, där de hudflängdes för sina slutsatser. Chefen för den tidens Migrationsverk hävdade att invandrarna inte har högre brottslighet,, och gymnasisterna fick rådet att rätta sig efter hans slutsatser. Men hans slutsats berodde helt och hållet på att medelåldern bland invandrarna var betydligt lägre än svenskarnas. Som någon sa: ”80-åriga A rånar inga banker.” Och bland svenskarna fanns det många Amalior.Om hänsyn inte togs till åldersskillnadern
På den tiden fanns det många svenskar som aldrig sett en utlänning. Men svenska företag hade brist på arbetskraft och hade börjat  rekrytera utomlands. Detuppstod kulturkrockar på många håll i vårt land. Sveriges Television gjorde ett inslag om det- En medelålders familj var upprörd över sina nya grannar, en invandrarfamilj med två små barn- Svenskarna anklagade barnen för att kissa i hissen. I programmet medverkade en vålmeriterad svensk psykolog, som sa att han fanns den svenska familjens beteende obegripligt. Jag tyckte det var psykologens beteende som var obegripligt. Svenskarnas reaktion är lätt att förklara. De hade ganska säkert ingen erfarenhet av ”utlänningar”.a var invandrarnas brottslighet högre.

I dag är situationen annorlunda, vilket inte förhindrar att kulturkrockar kan uppstå.
 Sverige bör naturligt göra en undersökning, som både tar upp storleken på invandrarnas kriminalitet och jämför med den förra undersökningen. Dessutom ska naturligtvis undersökningen ta upp ”Varför”-frågor”!


Inga kommentarer: