fredag 23 december 2016

Har Trump gjort bort sig?

Västvärldens utrikesministrar har det inte lätt! När Donald Trump uppenbarade sig, skapades ett osäkerhetstillstånd inom utrikespolitiken – och det tycks bara bli värre och värre. Donald Trump agerar som om han inte har klart för sig att han ej längre befinner sig i sandlådan, tillsammans med sina lekkamrater. Trots de växande bevisen om att ryssar var inblandade i hackningen av det Demokratiska partiet några veckor före presidentvalet, fortsätter Trump att hävda att ryssarna är oskyldiga.  Han fördömer således USA:s elit inom underrättelsetjänsten men solidariserar sig med det som var USA:s  dödsfiende under det kalla kriget.
                             Om han nöjd sig med att framföra kritiken under högsta möjliga sekretess, hade han förvisso ändå utsatts för kritik men kommit lindrigare undan. Men i stället vräker han ur sig otidigheter gentemot sitt eget land.
                             Om Trump fortsätter i den stilen är risken stor att ingen kommer att ta honom på allvar. Frågan är om inte Putin börjat misstänka att Trump är en nolla, som kan nonchaleras. Ryssarna har haft besök av gäster från Turkiet och Assads Syrien. Det finns misstankar om att de förbereder en uppgörelse om Syriens framtid – utan att USA har fått vara med. Ett illavarslande besked till Trump!
                             President Obama har beställt en utredning om den ryska inblandningen i presidentvalet. Den skall vara klar, innan Trump ska svära den ed som gör honom till USA:s president.
Men denna nya utredning kommer naturligtvis att leda till nya konflikter med Trump och hans anhängare.
Hur ska det sluta? 

Inga kommentarer: