onsdag 13 juni 2012

Frågor om KD:s nya myndighet.

Det har blivit viss missämja inom Alliansen. Moderaternas nye partisekreterare Kent Persson gick ut med budskapet att moderaterna skulle föreslå en ny myndighet, som ska granska äldreboenden. Men en sådan ny myndighet är redan på gång i regi av kristdemokraterna och deras ordföranden Göran Hägglund. De håller på med att utse generaldirektör för den nya kontrollmyndigheten och har fått in cirka 14 ansökningar. Det borde väl innebära att jobbet har varit utannonserad?


Kent Persson tycks ha gjort bort sig igen – och har redan blivit kallad för den nye ”Juholtaren”. Det har skämtats en hel del och Göran Hägglund twittrade om att han skall föreslå något som han kallar för jobbskatteavdrag.

Men en sak har ingen uppmärksammat. Riksdagen har flera gånger beslutat att när nya myndigheter skapas måste alltid regeringen pröva dess lokalisering. Det innebär att utröna om den kan förläggas utanför Stockholm. Tyvärr har både borgerliga och s-regeringar slarvat med detta. Eller också blir det en ”skenprocess”. Den tilltänkte generaldirektören (i allmänhet en stockholmsbyråkrat) får uppdraget att fatta beslut om lokaliseringen och kommer alltid fram till att det måste bli Stockholm (Han/hon vill ju bo kvar där).

Så, Göran Hägglund, hur blir det med lokaliseringen?

*Menar du att kontrollanterna måste bo i Stockholm för att kunna kontrollera äldreboenden?

*Blir det generaldirektören, som ska avgöra frågan?

*Tillhör inte du dom som greps av ”eftertankens kranka blekhet”? Enligt Expressen hade några i regeringen suckande medgett att alltför mycket lokaliseras till Stockholm.

*Bryt mönstret nu!

Inga kommentarer: