torsdag 11 oktober 2012

Att värna livet?


Det pågår, både i Amerika och i Europa, försök att inskränka rätten till abort. Längst har denna rörelse, som anser sig ”värna livet”, kommit i USA. Där tillämpas till och med psykisk terror gentemot abortsökande kvinnor. De tvingas ju lyssna på fosterljud.
  Nu står Spanien på tur. Där har en minister aviserat ett förslag om inskränkningar i aborträtten. Av ett uttalande, som SVT återgav, anser han tydligen att kvinnans främsta uppgift är att föda barn.
Själv finner jag en omständighet svårbegriplig. Företrädare för rörelsen om att ”Värna livet” tycks aldrig höra av sig när det handlar om att protestera mot förestående avrättningar. I USA tillämpas ju dödsstraffet i många delstater, men de som säger sig värna om livet är inte ute och protesterar. Det tycks snarare vara så att de som ska värna om livet är FÖR DÖDSSTRAFFET.
Ta som exempel George W Bush och hans broder. De var båda guvernörer i var sin delstat i USA, och de låg i topp, när det gäller att säga nej till dödsdömdas nådeansökningar. Ingen pardon där! Men broder George W:s  abortmotstånd är så starkt att han inte ens accepterar stamcellsforskning.
Märkligt!

Inga kommentarer: