fredag 25 juli 2014

Vad sägs om att ha fotbolls-VM i Antarktis???


Enligt uppgift ska internationella fotbollsförbundet (FIFA) göra en utredning om hur det gick till, när Quatar fick fotbolls-VM 2022.
Det behövs!
Under sommaren ligger temperaturen i Quatar ibland över +40 grader!
Eftersom Quatar genom sina oljetillgångar har gott om pengar, är det inte så märkligt att det finns misstankar om att just pengar har använts för att få VM 2022.
    Det är svårt att tänka sig en mera olämpligt plats för ett fotbolls-VM!
Det skulle i så fall vara Antarktis! Om det är möjligt att få ett fotbolls-VM där luften är kokhet, skulle Norge, som också har oljepengar, kunna få VM 2026 och förlägga det till Antarktis. Norge gör ju anspråk på en bit av Sydpolskontinenten. Om Quatar kan sänka temperaturen 2022, kan säkert Norge höja den 2026!
   Därtill kommer att Quatar har en regim, som ligger långt från det vi kallar demokrati. All makt ligger hos emiren, som är lika enväldig som de svenska kungarna Karl XI och Karl XII.

   En klar majoritet av invånarna i Quatar är gästarbetare. De qatariska medborgarna är bara 15 procent av befolkningen! Det är en liten grupp, omgiven av uppassande gästarbetare
Det är bra att det ska göras en utredning. Men det är inte bra att det är FIFA som ska utreda sig själv. Utredningen borde naturligvis ha gjorts av någon utomstående organisation.
Risken är därför stor att ingenting kommer att hända - och att det blir Quatar, som får ta hand om VM 2022



PS. Jag skrev detta blogginlägg  25 juli, men det gick inte att "dela den" till facebook! Jag fick hela tiden  svaret "Service Unavailable". Däremot fick jag ingen förklaring om varför. Till sist gjorde jag en förkortad version och försökte igen. Samma resultat.  De senaste dagarna har jag försökt minst en gång varje dag - utan resultat.
Men det gick 2 augusti. Detta är alltså en förkortad version.
Fortfarande vet jag inte varför det har krånglat - och det känns inte bra.
Tar gärna emot hjälp! 

Inga kommentarer: