lördag 16 mars 2013

SVT sörjer Stockholms fiasko i hockey!





Djurgården misslyckades med att komma tillbaka till elitserien; det blev inget slutspel för AIK. Det är, enligt sportjournalistkåren på SVT Sport, trist. Det har ju inte blivit några spännande derbymatcher i huvudstaden (Å andra sidan blev det ej heller vilda slagsmål mellan supportrarna!).

En sörjande svt-journalist menar att orsaken till misslyckandet är – hockeygymnasierna, som lockar till sig lovande hockeyspelare i Stockholm, När de är klara med gymnasieutbildningen är det svårt få dem tillbaka till Stockholm. ”Det förlorar Stockholm på.”

Fantastiskt! Stockholm torde ha bättre möjligheter än någon annan kommun att få tag på lovande hockeyspelare! Stockholm växer kraftigt genom att människor flyttar dit. Varje dag ökar befolkningen med en fullproppat SL-buss. På ett år med en svensk småstadskommun. Stockholm är nu så stort att i tv-pucken får två lag spela för Stockholm. Och gör det framgångsrikt, vilket vittnar om att det finns många lovande spelare i huvudstaden. Samtliga försvinner inte till hockeygymnasier runt om i landet. Misslyckandet i elitserien måste bero på annat. Det kan ju nämnas att ej heller övriga storstäder, Göteborg och Malmö har lyckats så bra i hockey under senare år.



Inga kommentarer: