onsdag 13 augusti 2014

"Carolina Klüft är gravid!"


Traditionellt har dagstidningarna reserverat löpsedeln och förstasidan åt de viktigaste nyheterna. När det verkligen handlade om stora eller dramatiska händelser, blev det jättestora rubriker. Bra exempel är utbrott av KRIG eller OLYCKOR, som krävt många DÖDSOFFER.

   Men nu är det annorlunda. I dag toppas Expressens löpsedel av nyheten att

CAROLINA KLÜFT ÄR GRAVID.

 Det kan knappast betraktas som en dramatisk händelse eller en olycka!

Förstasidan i Expressen förkunnar med stora bokstäver att ROBIN Williams dog

SKULDSATT & FÖRTVIVLAD.

Att någon dör är naturligtvis en händelse med dramatik, i synnerhet om det handlar om självmord. Men att smälla upp det på förstasidan!?

   Dagens Expressen är ett sorgligt exempel på kändishysterin i kvällspressen! Ingen av de stora viktiga händelserna fick vara med på vare sig förstasidan eller löpsedeln:

I Irak står vi inför ett FOLKMORD! Cirka 75000 yazidier håller på att mördas i Irak. Mördarna begår illdåd, som är fullt jämförbara med Nazitysklands förbrytelser; kanske värre.

Borde inte detta ha varit med på förstasidan eller löpsedeln? (Men tilläggas bör att Expressen inne i tidningen har reportage om detta).

En intressant svensk nyhet är att Stora Enso kan ha orsakat branden. Det hade förtjänat en plats på löpsedel eller förstasidan.

Och så har vi nyheten om att 12 danskar avlidit av sitt smörgåspålägg

Och mycket annat.

Aftonbladets löpsedel lovar att dagens tidning talar om hur man ska skydda sig mot att få Alzheimer.

Det låter bra.

Om det vore sant.    

Inga kommentarer: