torsdag 7 augusti 2014

Vill Bert Karlsson att flyktingarna ska få asyl?


Bert Karlsson är en man som haft många järn i elden. Sommarland i Skara, musikbranschen, riksdagsledamot för Ny Demokrati, mm.

Men nu ägnar han sig åt flyktingströmmen till Sverige. Den är omfattande. Migrationsverket tror att cirka 80000 flyktingar kommer att söka skydd i Sverige i år – och nästa år kan det komma lika många. De behöver någonstans att bo i väntan på beslut i sina ärenden. Migrationsverket har svårt att hitta bostäder – och mångsysslaren Bert Karlsson har klivit in på scenen. Han åker runt i Sverige på jakt efter fastigheter som står mer eller mindre tomma, kanske på grund av att ha gått i konkurs. I Åtvidaberg kom han över ett nedlagt hotell och sparkade ut en fotbollsklubb, som varit hyresgäst. Det kan antas att Bert Karlsson drar in en hel del slantar på sitt nya engagemang!

   En sak är ändå anmärkningsvärd. På 1990-talet hade vi också en flyktingvåg till Sverige, framför allt från Balkan. Som en av höjdarna i Ny Demokrati förklarade Bert Karlsson att samtliga borde skicks tillbaka direkt. Dom var inga ”riktiga” flyktingar; dom kunde inte få asyl, eftersom dom inte var förföljda på något sätt. ”Dom är ekonomiska flyktingar!” Med det menade han att de kommit till Sverige för att förbättra sin usla ekonomi genom arbete eller genom att leva på bidrag.

   På 1990-talet ville Bert Karlsson köra ut dem, men nu gör han allt för att de ska få tak över huvudet.

   Självklart gör han det för att han tjänar pengar på det, men det vore ändå intressant om herr Karlsson kunde säga, om han menar att även dagens flyktingar egentligen borde skickas tillbaka direkt!

         

Inga kommentarer: