torsdag 16 februari 2017

Vill socialdemokraterna förhindra utländska ungdomar från att blocka bär i höst?


Socialdemokrater har börjat verka för att arbetslösa svenska ungdomar ska få företräde till okvalificerade jobb på arbetsmarknaden.   De tycks vara särskilt irriterade över att det  kan vara utländska ungdomar som inte ens är européer, som kryper omkring  i blåbärsskogen.
     Denna reaktion har säkert kommit som en överraskning för många. Om socialdemokrater till och med försöker sätta stopp för unga bärplockare, som inte är äkta svenskar, finns det knappast kvar några jobbmöjligheter för dem.
Tror dessa S:are att svenska ungdomar står och köar för att få blocka blåbär och lingon? Har de ingen aning om att det i åratal har varit svårt, till och med nästan omöjligt, att få dem till till lingon- och blåbärsskogen? De tackar nej, även om de riskerar att bli avstängda från att få arbetslöshetsersättning..
Vi bör nog vara tacksamma över att det finns utländska bärplockare, som kan se till att bären plockas och förvandlas till sylt i våra bärindustrier, som i sin tur exporterar en stor del av sylten.      

Inga kommentarer: