måndag 27 februari 2017

Islamiska staten ger sig på västvärldens barn!

I april förra året tog sig tre terrorister till ett sikhiskt tempel och kastade en bomb mot porten. Ett bedövande dån hördes. Eldsflammor lyste upp blodfläckar och glassplitter. Inne i byggnaden skrek offren.
De tre terroristerna var alla 16-åriga pojkar.
Samtidigt som IS drabbas av motgångar i Irak, tränar IS-grupper upp tonåringar i Västvärlden. De uppmanas att stanna kvar i sina hemländer och försöka genomföra attentat med lättillgängliga och enkla vapen såsom knivar.
IS har de senaste månaderna kraftigt ökat produktionen av propaganda, som riktar sig till barn. IS vet att västvärlden utgår från att barn inte ägnar sig åt terrorism. Det är dags att ändra uppfattning om det! I december byggde en tolvåring en bomb, som han placerade l närheten av ett köpcentrum. Han hade fått hjälp av en person från IS, som kallade honom ”bror” och utbildade honom. Bomben detonerade aldrig.
Pojken rekryterades till IS efter at ha varit inne på radikala webbsidor.
I januari dömdes en 15-årig flicka till sex års fängelse för att ha attackerat en tysk polis. Hon högg honom i halsen med en kökskniv. Han fick livshotande skador. Hon hade kommit i kontakt med en instruktör från IS.
Minst tio minderåriga har varit inblandade i fem terrorkomplotter i Tyskland de senaste tolv  månaderna. De flesta av dessa barn föddes i Tyskland. Barn får inte övervakas och registreras i samma utsträckning som kan ske med vuxna. Detta har blivit ett stort problem. Underrättelsetjänster i Tyskland har identifierat minst 120 minderåriga som blivit kraftigt indoktrinerade, och för några av dem fanns ett behov av intensivövervakning. Lagen har dock skärpts: Det är tillåtet att övervaka och  insamla uppgifter, om den unge fyllt 14 år.  Men tysk underrättelsetjänst är inte tillfreds. Normalt sett misstänker man inte att barn utför terrorattacker -  men det gör de! Föräldrar kan bagatellisera, skylla på att det är tonårsproblem, som snart går över. Men föräldrar vet ibland inte vad barn gör på sina rum...
Terrororganisationerna övervakar barn som går in på deras propagandasidor. De utvärderar, vilka  som kan vara lämpliga att träna upp. De bearbetar barnen på ungefär samma sätt som pedofiler. De är inställsamma och ger barnen uppmärksamhet, samtidigt som de låtsas vara deras vänner. De nämner inget om våld, innan de byggt upp ett förtroende hos de yngre rekryterna.


Den islamiska staten i mellanöstern kommer att falla samman. Men de är risk att IS i Västvärlden ersätter den med något än mer hotfullt.  

Inga kommentarer: