torsdag 2 februari 2017

Detta blogginlägg blev refuserat ! Varför? Läs det!

Denna artikel skrev och publicerade jag före månadsskiftet. Men den blev borttagen. Jag förstår inte varför.  Det fanns negativa omdömen om Trump. Det är jag knappast ensam om att ha!. Och det mest negativa var ett citat av en journalist från  Ukraina.
Vore tacksam om att 
få en förklaring till borttagandet,
och varför jag inte underrättats.
Göran Wassenius  

”En tölp, ett dumhuvud och en rasist. Möt USA:s nye president ”.  Så skrev Vitalij Sytj, redaktör på en ukrainsk veckotidskrift, när han fick reda på att Trump vunnit presidentvalet. Men han övertalades att ta bort den texten. Trumps seger innebär att situationen har blivit än mer kritisk för Ukraina, eftersom Trump gjort uttalanden som innebär stöd  åt Putin i konflikten om Ukraina.
Trump kan ena dagen göra ett uttalande som ukrainare uppfattar som positivt för dem, för att nästa dag säga något som strider mot det han sagt dagen innan. Ukrainarna riskerar nervsammanbrott!  Många lever på hoppet att republikanerna i USA gett Ukraina mera stöd än demokraterna.
De senaste dagarna har Trump lyckats framkalla ett totalt kaos över strängt taget hela världen genom att införa förbud för muslimer i vissa länder att resa in i USA.. Det  tycks  vara så att Trump inte förstår att det är nödvändigt att förbereda ärenden, som innebär dramatiska förändringar av praxis. Men Trump ångar på som om det lyser grönt ljus överallt. Medierna har naturligtvis ägnat detta kaos stor uppmärksamhet. Jag ska i stället ta upp en  annan ”Trumpfråga” som  vi inte får glömma bort. Trump har ju ingen bra relation med medierna. Det har tydligen spridit sig till många andra inom hans regering.  För några dagar sedan redogjorde några av Trumps gossar för handläggningen av en viss fråga. Men närvarande journalister var inte riktigt nöjda utan började ställa frågor. ”Trumparna” blev irriterade  och svarade inte på frågorna, men journalisterna gav inte upp. Då skrek en av Trumparna: ”Ni ska lyssna på oss och sedan hålla käften!!!”
                     Det är ofattbart att på högsta regeringsnivå behandla journalister på det sättet! Det är ju ett klart brott mot demokratins spelregler. (Yttrande- och tryckfrihet,  allmän  och lika rösträtt och lite till))
                (Jag skrev ett avslutande avsnitt som tydligen har försvunnit.  Märkligt! Där förekom                  ingen kritik av USA. TVÄRT OM! Jag hävdade att Europa knappast hade klarat av att              skapa en hög levnadsstandard under efterkrigstiden utan den massiva hjälp som USA                    stod för. Och utan bidragen från USA hade knappast Nato funnits,

Inga kommentarer: