måndag 28 november 2016

Hur ska det gå för Charlotte Kalla?

Hur ska det gå för Charlotte Kalla?
Det hon råkade ut för i går var förfärligt att beskåda. De flesta elitåkare skulle ha gett upp och brutit, men Kalla kämpade vidare. ”Man skall aldrig bryta”, sade Gunde Svan efter att ha ramlat och brutit en arm under fem-milen i Norge.
 Men vad det var som Kalla råkade ut för visste hon inte själv. Hon sa att hon aldrig råkat ut för något liknande. Hon sa också att hon inte hade någon energi i kroppen, ”hur jag än försökte att komma tillbaka till en bra åkning.”
Men nog minns jag från förra säsongen att hon ibland klagade över att hon inte kunde få kroppen att fungera på det sätt hon ville ha den.
Och  just säsongen 2015 blev aldrig någon höjdare för henne. Hon gjorde några bra lopp i början, men sedan vände det. När jag lyssnade på referat i Sveriges Radio, fick jag flera gånger direkt efter det att hon startat höra ”att det inte såg bra ut”. Kroppen gjorde tydligen inte som hon ville.  
Så även om hon säger att hon aldrig varit med om något liknande tidigare, finns det  likheter mellan hennes beskrivning av problemen förra året och  det som hände 27 november i Ruka, Finland.
Charlotte Kalla har under elva skidsäsonger levererat helt fantastiska prestationer. Det mest fantastiska var hur hon säkrade OS-guld i stafett. När hon1 tog över stafett-pinnen låg hon trea, en bra bit efter ledarduon. Men hon kom i kapp och förbi . Den tidigare ledarduon hade inte en chans! Svenska Dagbladet gav hela stafettgulden till de fyra i laget. Men det var bara Charlotte som stod för bragden.                                        
När Charlotte för några år sedan var missnöjd med det hon presterat, tog hon kontakt med Marit Björgen, som bad henne komma och hälsa på. Det gjorde Charlotte, och nästa säsong blev en succé.

Varför inte ringa igen?

Inga kommentarer: