måndag 21 november 2016

Trots löften om flytt FRÅN Stockhom flyttar en myndighet i stället allt TILL Stockholm!

Jag var ganska nöjd efter att ha publicerat inlägget om att regeringen ska verka för att myndigheter i fortsättningen i större utsträckning ska förläggas utanför Stockhoms-regionen. Det ska skapa cirka 10000 nya arbetstillfällen runt om i landet.
    Men bara några dagar senare är jag något mindre optimistisk. I början av november meddelade Svenska Institutet att kontoret i Visby skulle läggas ned. All verksamhet skulle flyttas till - Stockholm! Drygt en vecka senare upprepade den s.k. landsbygdskommitten löftet från regeringen att cirka 10000 statliga arbetstillfällen ska skapas genom att lokalisera statliga myndigheter till den del av Sverige som inte ligger i Stockholm.
Det glädjebeskedet urholkades inför beskedet från Svenska Institutet.Och det är något förbryllande att   två så motstridiga beslut kan dyka upp så nära varandra. Hade inte landsbygdskommitten någon kommentar till det?  Tyvärr har jag inte hört eller läst något om detta, trots att jag läser minst två tidningar varje dag och alltid försöker se antingen Rapport eller Aktuellt.
Varför vill då Svenska Institutet flytta tillbaka till Stockholm? Ja, inte kan det bero på förvaltningskostnaderna! Som en Gotlandstidning uttrycker det: "Var är verksamheten billigast i drift i Visbys utkant eller på Slottsbanken i Gamla stan i Stockholm, dit man nu flyttar all verksamhet.
Jag vet inte mer om svaret på den frågan men ska försöka ta reda på mer!






































































































































































Inga kommentarer: