söndag 23 mars 2014

Arma Ukraina!


En gangsterkung planerar och organiserar ett jättestort bankrån. Han ger sina underhuggare arbetsuppgifter. Rånet genomförs och får till följd att tre människor mister livet. Bytet: nio miljoner kronor.

   Men polisen lyckas efter ett halvt år gripa hela ligan, dock inte bytet. Under huggarna döms till fängelse i minst tio år. Men gangsterchefen blev aldrig åtalad. Polisen hade släppt honom! ”Vi måste ha någon att förhandla med, om vi ska få tag på de nio miljonerna”.

    Historien är inte sann, men något liknande har inträffat, när det gäller EU:s och USA:s s.k. sanktioner mot Ryssland. De innebär ju att de drabbade, som i allmänhet är just underhuggare  till Putin, inte får åka in i EU eller USA  och kan få sina tillgångar i västvärlden frysta. Det kan vara så att några av dem förlorar en hel del pengar, men det kommer definitivt inte att påverka Putins politik.

   Det som ser riktigt illa ut är han själv, gangsterkungen, slipper undan. Och det motiveras med att Putin behövs inför eventuella förhandlingar. Visst, det ligger något i det – men det ser illa ut.

Och tyvärr, allt tyder på att varken EU eller USA är beredda att låta vackra ord följas av handling.

Arma Ukraina!

Inga kommentarer: