måndag 17 mars 2014

Folkomröstningen på Krim är en bluff!


Jag minns att på Sovjetunionens tid kunde det i lokala val inträffa att valhandläggare (som naturligtvis var partimedlemmar) i sin iver att visa att hela folket hade rösta kunde gå ut och påstå att valdeltagandet var över 100 procent.

Jag kom att tänka på det nu på morgonen, när de ansvariga för den så kallade folkomröstningen på Krim påstår att valdeltagandet har varit över 80 procent. Dessutom har nästan 100 procent röstat för Krims uppgående i Ryssland.

Hela valet är en enda stor bluff!

Valdeltagandet: Valet bojkottades av krimtatarerna; det bojkottades även av ukrainare. Och säkert bojkottades det av en hel del ryssar, som INTE vill bli slukade av Ryssland.

Observera att folkomröstningen hade två alternativ: Anslutning till Ryssland eller självständighet. Alternativet stanna kvar i Ukraina fanns således inte. (Det har inte många svenska journalister fattat!)

Varför i all världen skulle de som vill stanna kvar i Krim gå och rösta!

Läs gärna mitt blogginlägg 11 mars om hur det gick till när Putins statskupp inleddes natten till torsdagen den 27 februari!

I korthet: Efter att ha avsatt Krims demokratiskt valda provinsregering och tillsatt en ny fattade parlamentet beslut om folkomröstning. De ansvariga hävdade att 61 av parlamentets 100 ledamöter var närvarande. I själva verket var det omkring 36. Flera frånvarande registrerades som närvarande!

Nu har kuppmakarna gjort på samma sätt, när det gäller folkomröstningen.

   I en opinionsmätning gjord i februari var det mindre än 50 procent av Krimryssarna, som ville bli anslutna till Ryssland.

Fastän idag 20000 ryska soldater invaderat Krim, har inte Putin och hans hejdukar slutat påstå att det inte finns några ryska soldater på Krim!

Det är beklämmande att Putin fallit tillbaka på sovjetisk taktik från epoken ”Det kalla kriget”!

Inga kommentarer: