lördag 13 april 2013

Har talibanerna anhängare i soc.dem:s partistyrelse?



Jag syftar på Omar Mustafa.
Det var känt att han bjudit in föreläsare, vars åsikter Hitler skulle uppskattat: ”Judarna mördar kristna och använder deras blod i sitt bröd"  Märkligt nog har S accepterat detta med motiveringen att det väsentliga är vad han tycker själv. Naturligtvis har medierna grävt fram fakta som visar vad han tycker och det gör saken värre:
   Han har på twitter tyckt att svenska Jasplan borde bomba Israel; han har angripit Frankrike för ingripandet i Mali, där talibanerna infört Sharia-lagar och terroriserat befolkningen. Det senare innebär ju att han solidariserar sig med talibanerna. och det måste betraktas som det mest anmärkningsvärda som kommit fram.

Orsaken till att han blev invald i partistyrelsen uttrycker Teres Lindberg, ledamot i S:s valberedning så här:
   ”Omar har en profil, som ingen annan har i vårt parti. Vi har inga på central nivå som är aktiva muslimer.”

Omar är ordförande i Islamiska Förbundet. Tanken är att det skall ge S nya väljare. Då går det att blunda för att han gjort och sagt ett och annat som inte skulle accepterats av någon annan ledamot.

Det hade varit bättre, om S, istället för att värva muslimska väljare via högdjuren i organisationerna, vände sig direkt till vanliga muslimska väljare.

Men Islamiska Förbundet hyser extrema åsikter och agerar på ett sätt, som säkert strider mot de flesta svenska muslimers åsikter. Islamiska förbundet vill att staten går in och justerar svenska mediers rapportering om muslimer, så att den blir rättvis. Det innebär censur i stället för tryckfrihet. Det motiveras med att ”svenska muslimers mänskliga rättigheter kränks”.
   Om detta skrev Salam Karam.i Göteborgsposten: Genom att prata om ”muslimernas mänskliga rättigheter” snarare än mänskliga rättigheter i en generell form, försöker Islamiska förbundet skapa en debatt där muslimer skiljs åt från det övriga samhället och där ett ”vi”- och ”dom”- samhälle skapas.

Detta tänkande är, enligt Karam ingen nyhet i islamistiska kretsar i Europa. ”Inom EU har islamistiska rörelser föreslagit att särskilda sharia-domstolar för muslimer skall tillåtas. Detta innebär i praktiken, bland annat, att ha ett parallellt rättsystem som diskriminerar kvinnor i religionens namn, där deras vittnesmål är mindre värda än mannens.

Åt det hållet vill alltså Islamiska Förbundet, där Omar Mustafa är ordförande, gå. Kan han sitta kvar i socialdemokraternas partistyrelse?



Inga kommentarer: