söndag 14 april 2013

Omar fick gå – men sparkade in i det sista


Omar fick på uppmaning lämna socialdemokraternas partistyrelse. Det var oundvikligt. Han och hans organisation, Islamiska Förbundet, har givit uttryck för åsikter som inte är acceptabla inom socialdemokratin – och inte i något annat svenskt parti heller. Men in i det sista kom han med påståenden, som vittnar om hans dåliga omdöme. Så här uttrycker han sig i sitt ”avskedsbrev”:
Partiledningens uppfattning är inte bara beklagligt, det är även en skrämmande signal till muslimer och andra troende socialdemokrater.”

Har han fortfarande inte förstått att hans åsikter i vissa frågor gör honom omöjlig på posten i S:s partistyrelse?

Vill han antyda att socialdemokraterna nu kan förlora röster från muslimer och troende socialdemokrater?

Omar får stöd från ordföranden i Sveriges Unga Muslimer, Mustafa Al-Sayed Issa, som menar att det pågår en häxjakt på Omar. Han uttrycker klart uppfattningen att det kan leda till förlust av väljare för S: ”
Muslimska väljare är inte längre självklara”.

Även Sveriges Unga Muslimer är en organisation som uttryckt åsikter, klart diskriminerande för kvinnor: Mannen har rätt att slå henne för att "hindra henne från att fortsätta med sitt oresonliga uppförande.”
   Och än värre: det finns enligt denna organisation rättigheter, vilka ska observeras och respekteras, "oavsett om /man/ är bosatt inom den islamska statens territorium eller utanför det".
Menas särlagstiftning för muslimer, innefattande mannens rätt ha mer än en hustru?

Omar har varit ordförande i Sveriges Unga Muslimer. Det har även Mehmet Kaplan, nu gruppledare för Miljöpartiets riksdagsledamöter. Blev han det utan att någon kollade honom på det sätt som Omar nu har blivit?

Inga kommentarer: