lördag 27 april 2013

Omar igen...


Omar Mustafa har gett en ny version om orsakerna till att han sparkades ut från socialdemokraternas partistyrelse. Den skiljer sig från socialdemokraternas. Men hans grundläggande budskap har inte ändrat sig: Han har varit utsatt för ett ”mediadrev med islamofobiska inslag”.

Den frasen kör han om och om igen, oberoende av fakta.

Det innebär att han anklagar svenska muslimer för att lida av islamofobi! För de allvarligaste anklagelserna mot honom kommer från – muslimer. Det viktigaste inlägget i debatten om Omars och Islamiska Förbundets ideologi och om den kan kombineras med en post i S:s partistyrelse kommer från Nalin Pekgul. Hon är f.d riksdagsledamot och har varit ordförande i Socialdemokratiska Kvinnoförbundet, innan hon utmanövrerades från den senare posten av konkurrenter, som ville   använda den som språngbräda för tillträde till socialdemokraternas verkställande utskott, partiets högsta maktorgan.
   I en debattartikel i DN skriver hon bl.a. att ”Islamiska förbundet är en islamistisk organisation med starka kopplingar till Muslimska Brödraskapet i Egypten. De strävar efter att införa sharialagar från 600-talet i muslimska länder.” Lagarna ”ska tillämpas på europeiska muslimer. Det skulle innebära att den kvinna i Sverige som vill kalla sig muslim samtidigt avsäger sig rätten att bestämma vem hon ska gifta sig med eller att kunna få vårdnaden om barnen efter en skilsmässa.”
   I Tensta och Rinkeby har muslimiska kvinnor, ”som inte bär slöja eller som tar sig ton i det offentliga rummet",.råkat ut för hån och trakasserier. Nalin har modigt ställt upp för dem, men har aldrig fått någon hjälp av Omar, som då var generalsekreterare i Sveriges Unga Muslimer. Tvärtom! Han tycks snarare ha motarbetat Nalin och anklagat sina meningsmotståndare för att vara islamofober.

Till sist påpekar hon något mycket viktigt: "I Sverige utgör de islamistiska muslimerna en minoritet. Men de är väldigt föreningsaktiva och kämpar målmedvetet för att deras organisationer ska uppfattas som breda muslimska rörelser. I själva verket uppfattas de av de flesta muslimer i Sverige som en liten och extrem religiös sekt."

Socialdemokraterna har således strävat efter att värva muslimska organisationsledare, vars åsikter kraftigt avviker från vad de flesta muslimer på basplanet tycker.





Inga kommentarer: