torsdag 29 augusti 2013

Stockholm och fotbollen.


 När Sverige mötte Norge i en landskamp, ägde matchen rum på Friends arena i Stockholm. Det förvånade mig en aning. Numera är det ju så att viktiga matcher (kval till VM och EM) förläggs till huvudstaden. Däremot har s.k. vänskapsmatcher fått spelas på andra arenor. Och då borde matchen mot Norge ha hamnat utanför Stockholm.

Varför blev det inte så? Har Svenska Fotbollsförbundet så stora utgifter för den nybyggda nationalarenan att det gäller att ta varje chans att få intäkter? Nog är det väl rimligt att Fotbolls-Sverige utanför Stockholm har en möjlighet att få se Sveriges landslag?

   Stockholmsregionen dominerar också i tv:s rapportering om matchresultat. Det kunde jag på nytt konstatera i rapporteringen från förra helgens matcher. Och i Superettan undrar jag om inte ett enda lag, Hammarby, får mer uppmärksamhet än den sammanlagda tiden för samtliga övriga lag. Jag tror det var tv4, som visade matchbilder från Hammarbys förlust mot Falkenberg, men som inte ens nämnde att det samtidigt hade spelats en annan match i Superettan.

Kan det bero på att tv4 tycker att det är för dyrt att bevaka matcher utanför Stockholm?       

Inga kommentarer: