fredag 14 februari 2014

16-årig flicka ska giftas bort och könsstympas!

16-åriga Kainat Ali skall utvisas till Pakistan. Där väntar en morbror, som ska gifta bort henne med en äldre man. Men först måste hon könsstympas. Annars duger hon inte åt en man! Hon har fått nej i migrationsverk och migrationsdomstolar. De menar att hon kan få skydd av pakistanska myndigheter.
    Hur kan dom vara så naiva? Men egentligen är jag inte överraskad - jag har varit med om något liknande, t.ex. en man från Bosnien, boende i en stad, där polisen var en del av maffian. Han utsattes för hot och trakasserier och flydde till Sverige. Han fick inte uppehållstillstånd med motiveringen att polisen kunde beskydda honom. Enligt ett annat råd skulle han kunnna komma undan sina fiender genom att ta sig till Republika Srpska, den andra delen av Bosnien.  Det här hände omkring 1997, d.v.s. inbördeskriget med alla dess grymheter i form av massakrer och folkmord var inte så avlägset. Att råda honom en bosniak att söka skydd hos dödsfienderna serberna var inte så klokt!
   Han blev så småningom avvisad och återvände till sin hemstad i Bosnien. Men där väntade maffiapolisen. Dom hade inte glömt honom!
   I Pakistan är det mycket som inte fungerar. Extrema islamister mördar flickor, om de blivit skolflicker eller bara tycker det är bra att flickor utbildar sig. Dessa islamister har stort inflytande, inte minst för att de är välorganiserade och har vapenmakt. Pakistanska myndigheter har en benägenhet att rätta sig efter islamisternas önskemål


Kainat riskerar att bli både bortgift och könsstympad. Accepterar hon inte, kan hon bli mördad.
Stoppa avvisningen!




Inga kommentarer: