onsdag 12 juni 2013

Vi är diskriminerade!

Kravallerna i Stockholms dåligt integrerade förorter har fått integrationsminister Ullenhag att föreslå utflyttning av statliga myndigheter till just dylika förorter. Det skulle ha flera fördelar. Det skapas nya jobb. Det växer fram lunchrestauranter, eftersom de som jobbar på myndigheten behöver  äta. Och troligen öppnas andra butiker. Förorterna kommer att se mer levande ut.
Han föreslog att diskrimineringsombudsmannen skulle flytta till en av förorterna. Det låter kanske inte så imponerande, men i själva myndigheten jobbar faktiskt mer än ett hundra anställda, något som överraskade Nordegren i P1:s Efter tre.
   Lika pigg på att flytta var däremot inte diskrimineringsombudsmannen själv - Agneta Broberg.
   Men naturligtvis är integrationsministerns förslag alldeles utmärkt. Allt bör göras för att få storstädernas problemområden att fungera.
  Men varför göra halt vid gränsen till övriga Sverige? Det finns utanför storstäderna massor av problemområden - fast av annat slag. Och istället för att skapa nya jobb gör staten där tvärtom: Statlig verksamhet läggs ned utan någon som helst kompensation. Vi känner oss diskriminerade! Diskrimineringsombudsmannen får gärna komma hit! 
 

Inga kommentarer: