lördag 9 november 2013

Att äta kläder i Cannes.

Enligt sina  egna uppgifter måste Bertil Rignäs, vd för bostadsbolaget i Göteborg, ha ätit damkläder. Han hade ju i en butik handlat damkläder, storlek 40. På räkningen skrev han "lunchmat" och begärde ersättning för sina utgifter. "Lunchen" hade kostat 60 Euro men han lade till 5 Euro, eftersom han hade betalat dricks. 
   Nu har han erkänt att han gjort fel och att lunchen han åt gällde något helt annat. Han har vidtaget åtgärder för att slarvet inte ska upprepas. Han har dock blivit anmäld för bedrägeri.
   Styrelsen för bostadsbolaget står på hans sida och tycker att affären har blivit uppförstorad. "En fjäder har blivit en höna".
   Visst är 60+5 Euro inte mycket att jaga upp sig för. Men om alla utgifter, som göteborgarna i Cannes vill ha ersättning för, läggs samman, så blir det en hel del. 
Anmärkningsvärt är också att dessa män (plus en och annan kvinna) med miljoninkomster med en sådan frenesi kräver betalt för varje liten utgift de haft. Och ibland inte drar sig för att fabricera!
    Ett syfte med deras deltagande i Cannes ska ju ha varit att göra reklam för Göteborg, som ju håller på att stagnera och bli omsprungen av Malmö.
Resan till Cannes har knappast varit reklam för Göteborg!

Inga kommentarer: