lördag 19 januari 2013

Pussy Riot och den ryska demokratin


Maria Alyokhina., en av de tre “Pussy Riot”-medlemmarna, har fått nej på sin begäran att skjuta upp återstoden av sin fängelsedom, tills hennes femårige son fyllt 14 år. Hon är en ensamstående mamma.
Domstolens nej var ingen överraskning. Det hade i stället varit en sensation om hon fått ja. Pussy Riot skulle bestraffas – det hade Putin-regimen bestämt sig för. Och den kontrollerar domstolarna. Det bör påpekas att ryska fängelser är något helt annat än våra svenska. Maria riskerar att lämna anstalten, smittad med TBC, som grasserar i ryska fängelser.
   Ryssland tycks vara på väg att förvandlas till ett nytt Sovjetunionen. Det antas ständigt nya lagar, som ytterligare inskränker den lilla form av demokrati som ändå har funnits.
Sorgligt!    

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag tex ställer mig innanför muslimernas byggnad någonstans i Sverige och ropar negativa saker om deras profet så åker jag säkert i finkan och får en dom på mig om hatbrott. Det var ju vad Pussy Riot gjorde i Ryssland bl.a fast då mot en annan religion. Här är det ett brott, där är det också ett brott men många svenska ur kultur- och feministeliten hyllar det. Dubbelmoral 100 %.

Göran Wassenius sa...

Den eliten erkänner nog att det var ett brott men tycker att straffet var väl hårt.