torsdag 3 oktober 2013

Drar sig Sveriges Radio för att kritisera terroristorganisationer?


I dag på morgonen sände ”Ring P1” ett inslag, där lyssnarna fick veta att Al-Shabab är en befrielseorganisation, som vill driva bort inkräktarna från Väst. Al Shabab är fullt jämförbar med befrielserörelser i västvärldens historia. Som exempel nämndes Snapphanarna från 1600-talets Sverige.

 Märkligt! Snapphanarna var skåningar och uppträdde framför allt i kriget mellan Sverige och Danmark på Karl XI:s tid. Men jag har aldrig hört talas om det fanns självmordsbombare bland dem. De hjälpte danskarna och kunde överfalla svenska soldater. De klättrade upp i träd, och när svenskarna kom klivande hoppade de ned och slog ihjäl dem och försvann. Jag har ej heller hört talas om att de införde egna lagar i områden de ockuperat och avrättade sina skånska bröder och systrar – och deras barn - för att de inte lydde.

Al Shabab är en vedervärdig terrororganisation, som växte fram i Somalia. I dag är den lierad med Al-Qaida. När miljontals somalier höll på att svälta ihjäl, vägrade Al-Shabab att släppa fram hjälporganisationer som Röda Korset, som ville leverera livsmedel. Det blev en hungerkatastrof.

Al-Shabab har tagit på sig skulden för terrordådet i Kenya. De ansvariga mördade totalt oskyldiga människor, som besökte ett köpcentrum.

   Några somalier, boende i Sverige och kanske med svenskt medborgarskap, har anslutit sig till Al-Shabab och dess terrorkrig i Somalia. Från en av dem finns en inspelad uppmaning till andra somalier i Sverige att ansluta sig. Men Sveriges Radios P1 tycks ha svårt för att rikta någon som helst kritik mot denna terrororganisation! (Denna tendens finns i P1 Morgon, Studio Ett, Konflikt – och tydligen även Ring P1)

   När däremot Al-Shabab-anhängare åker fast, hamnar i USA och blir åtalade för terrorism – då tar P1 ställning för de svenska Al-shababkrigarna. Och Sverige kritiseras för att ha lämnat ut fakta om dessa gossar till USA.

   Det rör sig om ett internationellt samarbete mellan olika länders polis- och åklagarväsen. Att begå terrorism är faktiskt brottslig verksamhet!

      Naturligtvis är det förfärligt om en Al-Shababkrigare efter att ha blivit gripen utsätts för tortyr under ett förhör.

Men varför konsekvent tiga om att de verkat i en terroristorganisation?    

Eller betraktar Sveriges Radios P1 Al Shabab som en befrielseorganisation?

 

 

Inga kommentarer: