lördag 19 oktober 2013

Zlatan igen...

Sedan jag gjorde mitt kritiska inlägg om Zlatan (13 oktober), har jag själv fått några påpekanden. Jag skrev att han alltför ofta gör sig skyldig till ojust spel, och att hans karriär har kantats av varningar och avstängningar. En spelare, som så ofta beter sig på det sättet, borde inte vara lagkapten. Det gula kort han fick i matchen mot Österrike gjorde att han inte fick vara med i matchen mot Tyskland, som vi förlorade. Därmed riskerar Sverige att få en svårare motståndare i play off-matcherna än vad vi fått, om Zlatan varit med. Det kan leda till att vi inte får vara med i VM 2014.
   Men, enligt Anonym och två sms, uppmanades Zlatan av lagledningen att dra på sig ett gult kort i slutet av matchen mot Österrike. Därmed blev han automatiskt avstängd  i matchen mot Tyskland men kan medverka i play off.
  Om detta verkligen stämmer, så är det anmärkningsvärt.
En svensk lagledare uppmanar en spelare att göra något ojust. Är det OK???
Och det leder inte till kritik eller diskussion! Eller ha jag missat den?
Att Zlatan får en sådan uppmaning visar ju också att samma lagledning utgår från att risken är stor att Zlatan begår nya dumheter i de kommande play-offmatcherna. Inför starten av dem bör han inte ha med sig ett gult kort.  
    Låt oss gå tillbaka till matchen mot Tyskland. 5-3 till tyskarna. Antag att Zlatan hade varit med. Det brukar ju vara han som gör Sveriges mål. Är det därför inte rimligt att anta att utöver de tre mål, som landslaget gjorde, så hade Zlatan gjort ett själv. Då hade det blivit 5-4. Men är det inte lika rimligt att antaga att Zlatan dessutom gjort en sådan där genialisk passning, som friställt en svensk spelare med Tysklands målvakt, och som denne svenska spelare skickat vidare i mål. Då hade det blivit 5-5 - och därmed poäng inför play off-lottningen - och kanske chansen möta ett sämre lag.
 

Inga kommentarer: